Meteen naar de inhoud

Bouwen

Gezond wonen.

Hoewel mijn specialisme ecologisch bouwen is, ligt voor mij de nadruk meer op gezond wonen. Maar gezond wonen is simpelweg het gevolg van ecologisch bouwen. En aangezien ik me geen redenen kan voorstellen waarom je ongezond zou willen wonen is er voor mij maar één manier van bouwen en dat is ecologisch bouwen.

Nu weet ik dat er veel vooroordelen zijn over ecologisch bouwen. De geitenwollen sokken, de prijs, de veiligheid, de kwaliteit. Op zich niks mis met een vooroordeel, als je maar wel open staat om naar een andere visie te luisteren.

Ik ben al zo’n 30 jaar werkzaam in de bouw en mijn sporen verdient als bouwkundige. Dus ik denk dat ik wel recht van spreken heb als het gaat om het ecologisch bouwen te beoordelen op basis van kennis van zaken. Mijn conclusie is dat je heel modern en solide kunt bouwen met goede verantwoorde materialen.

In mijn woning kun je met een gerust hart adem halen. Deze ecologische bouwmethode is niet afhankelijk van apparatuur om frisse lucht te krijgen. Het is beter voor de natuur, beter voor jezelf, beter voor je portemonnee en beter voor de volgende generaties.

Graag tot ziens,

Herman Harms

Loraine over Herman:

Wat ik zo knap vind aan jou is dat je iets ingewikkelds zo simpel kan uitleggen. Bouwers praten graag heel technisch maar als het je eigen huis is, wil je vooral graag weten of het een fijn huis wordt. Als interieur-ontwerper vind ik dat ook veel interessanter. Aan de andere kant weet ik ook wel dat het bouwkundig allemaal moet kloppen. Het is fijn dat je creatief bent en tegelijk alle kennis van bouwen hebt.

meer over interieur advies door Loraine in het menu “Binnen”

Wilco over Herman:

Eindelijk eens iemand in de bouw waarvan je meteen voelt dat hij eerlijk is. Geen gebluf een geschreeuw over hoe goed je bent en wat die anderen allemaal verkeerd doen. Nee, jij bent iemand die luistert en afweegt. En omdat iedereen merkt dat je al heel lang in dit vak zit, hebben mensen ook respect voor jouw mening. Ik heb prachtige en indrukwekkende bouwwerken van je gezien. Daar is niks geitenwollensokkerigs aan. Daar maak ik graag een tuin omheen.

meer over tuinen door Wilco in het menu “Buiten”