Meteen naar de inhoud

Duurzame woningen

Hoe laat ik een duurzame woning bouwen?

Het laten bouwen van een duurzame woning vereist net zoals bij elke andere woning een goede planning en samenwerking met professionals.

Bepaal wat duurzaamheid voor jou betekent. Wil je voornamelijk energie-efficiëntie, gebruik van milieuvriendelijke materialen, of beide?

Ons team van experts staan voor jou klaar om je droomhuis te ontwerpen!

  • Herman Harms, voor ontwerp en bouwbegeleiding.
  • Loraine van der Hulst, onze interieurontwerpster.
  • Wilco Boksebeld, de expert in tuinontwerp.

Stel een budget op

Stel een budget op dat rekening houdt met duurzame functies en technologieën. Kies daarbij een aannemer die bekend is met duurzaam bouwen en die je kunnen helpen bij het ontwerpen en bouwen van een duurzame woning. Dat kan dan Herman worden, maar uiteraard ook iemand anders.

Vraag dan ook naar referenties en bekijk hun eerdere duurzame projecten. Samen ontwerp je dan een woning die past bij jouw duurzaamheidsdoelen en er ook nog mooi uitziet.

Over de volgende punten kun je nadenken voor het ontwerp van jouw duurzame woning:

Denk na over het passieve ontwerpelementen zoals oriëntatie op de zon, isolatie en natuurlijke ventilatie.

  • Kies duurzame bouwmaterialen. Dit zijn materialen met een lage milieu-impact, zoals gerecyclede, hernieuwbare en niet-giftige materialen. Vraag je aannemer om bouwmaterialen te recyclen of te hergebruiken indien mogelijk.
  • Integreer energie-efficiënte technologieën: zoals LED-verlichting, geavanceerde isolatie, hoogrendementsramen en de installatie van zonnepanelen.
  • Overweeg een geothermische warmtepomp: of andere energiezuinige verwarmings- en koelsystemen.
  • Installeer waterbesparende apparaten: zoals laagdoorlatende kranen en toiletten.

Overweeg de installatie van een regenwateropvangsysteem . Dit kun je gebruiken voor irrigatie en voor water dat je niet drinkt.

  • Kies materialen met lage Vluchtige Organische Stoffen (VOC) voor verf en afwerkingen.

Zorg voor een goede ventilatie om schone lucht binnen te brengen. Dit zorgt voor een gezonde binnenluchtkwaliteit.

Nadat jouw duurzame woning is gebouwd heb je al de eerste stap gezet. Nu ga je in je woning ook echt wonen. Als je kiest voor een ADEM woning, overleg met Herman hoe vaak en hoe je de duurzame apparaten moet onderhouden.

Wat we voor jou kunnen betekenen

Wij zijn jou partner als het gaat om de bouw van een ecologische woning. Dit is meer dan alleen het ontwerp. Dit omvat het hele project. Ons team heeft op elk vlak een expert, en we zijn ook nog eens perfect op elkaar ingespeeld. Zo weet jij dat je jouw droomhuis krijgt, die ook nog eens goed is voor het milieu.

Zelfs de interieur en tuinvoorziening nemen we op met jou. Je staat dus nooit alleen om jouw droomhuis tot werkelijkheid te maken. Laten we de plannen bespreken onder het genot van een kopje koffie!

Neem contact met ons op door te bellen naar Herman Harms!

info@hermanharms.nl
06-53934841

Bij Adem Wonen gaat het niet alleen om huizen bouwen; het gaat om het creëren van jouw thuis, jouw oase van comfort, gezondheid en schoonheid. We kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan!