Meteen naar de inhoud

Ecologische bouwen

Wat is het verschil tussen traditionele bouw en ecologische bouwen?

Het verschil tussen traditionele bouw en duurzaam ecologisch bouwen is gebaseerd op verschillende benaderingen zoals materialen en doelstellingen bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen.

Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee benaderingen:

Ons team van experts staan voor jou klaar om je droomhuis te ontwerpen!

  • Herman Harms, voor ontwerp en bouwbegeleiding.
  • Loraine van der Hulst, onze interieurontwerpster.
  • Wilco Boksebeld, de expert in tuinontwerp.

Materialen en bronnen

Traditionele bouw

Traditionele bouw maakt vaak gebruik van conventionele bouwmaterialen zoals beton, baksteen, staal en hout, zonder veel aandacht voor de herkomst van deze materialen of hun milieueffecten.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzaam ecologisch bouwen richt zich op het gebruik van hernieuwbare, gerecyclede en milieuvriendelijke bouwmaterialen, en streeft naar minimalisering van afval en energiegebruik tijdens de productie en het transport van materialen.

Energie-efficiëntie:

Traditionele bouw

Traditionele gebouwen hebben vaak lagere energie-efficiëntieniveaus en maken gebruik van conventionele verwarming, koeling en verlichtingssystemen.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzame gebouwen worden ontworpen met een sterke nadruk op energie-efficiëntie, met behulp van geavanceerde isolatie, passieve zonne-energie, en hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en windturbines.

Waterbeheer

Traditionele bouw

Traditionele gebouwen hebben doorgaans geen speciale waterbesparende systemen of technologieën.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzame gebouwen integreren vaak waterbesparende voorzieningen zoals regenwateropvangsystemen, grijswaterrecycling en efficiënte sanitair technologie.

Afvalbeheer

Traditionele bouw

Traditionele bouwresultaten kunnen aanzienlijk bouwafval genereren zonder gebruik te maken van recycling of hergebruik.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzaam bouwen streeft naar minimalisering van bouwafval en bevordert recycling en hergebruik van materialen.

Gezonde leefomgeving

Traditionele bouw

Traditionele gebouwen kunnen chemicaliën en materialen bevatten die de binnenluchtkwaliteit kunnen aantasten.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzame gebouwen zijn ontworpen om een gezonde binnenluchtkwaliteit te bevorderen door gebruik te maken van niet-giftige en laag-VOC-materialen en goede ventilatiepraktijken.

Ecologische impact

Traditionele bouw

Traditionele bouw heeft over het algemeen een grotere ecologische impact vanwege het gebruik van niet-duurzame materialen en energieverspilling.

Duurzaam ecologisch bouwen

Duurzaam ecologisch bouwen is gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen, met name door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke materialen.

Over het algemeen is duurzaam ecologisch bouwen gericht op het verminderen van de negatieve impact van gebouwen op het milieu en het creëren van gezondere, energiezuinige en duurzame woon- en werkruimtes. Traditionele bouwpraktijken zijn daarentegen vaak gericht op conventionele methoden en materialen zonder dezelfde mate van aandacht voor duurzaamheid en milieueffecten.

Welke manier van bouwen kies jij?

Nu volgt de volgende vraag aan jou, kies je voor ecologisch of traditioneel bouwen? Het is een afweging die je onder andere maakt op gebied van kosten. Traditionele bouw kost je in eerste instantie minder dan ecologisch bouwen.

Ecologisch bouwen kost meer bij de bouw, maar kan je op een later moment meer opbrengen dan een woning die op een traditionele wijze is gebouwd. De overheid wil dat wij kiezen voor ecologisch gebouwde woningen. Dat subsidiëren ze op allerlei producten.

En wie weet gaat daardoor ecologisch bouwen in de toekomst minder kosten dan traditionele bouw?  Waardoor ecologisch bouwen voor iedereen beschikbaar wordt, een goede ontwikkeling vinden wij.

Wat we voor jou kunnen betekenen

Wij zijn jou partner als het gaat om de bouw van een ecologische woning. Dit is meer dan alleen het ontwerp. Dit omvat het hele project. Ons team heeft op elk vlak een expert, en we zijn ook nog eens perfect op elkaar ingespeeld. Zo weet jij dat je jouw droomhuis krijgt, die ook nog eens goed is voor het milieu.

Zelfs de interieur en tuinvoorziening nemen we op met jou. Je staat dus nooit alleen om jouw droomhuis tot werkelijkheid te maken. Laten we de plannen bespreken onder het genot van een kopje koffie!

Neem contact met ons op door te bellen naar Herman Harms!

info@hermanharms.nl
06-53934841

Bij Adem Wonen gaat het niet alleen om huizen bouwen; het gaat om het creëren van jouw thuis, jouw oase van comfort, gezondheid en schoonheid. We kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan!